Seeky

20 let System4u – Jitka, HR manager

Datum vydání

22. 8. 2024

Zajímá vás popisované téma?

kontaktujte nás
20 let System4u – Jitka, HR manager

 

✔️ 17 let strašně uteklo

Do firmy jsem nastoupila v říjnu 2007 na pozici Back office manažerky. Byla jsem tehdy první zaměstnanec na hlavní pracovní poměr. V té době ve firmě pracovali brigádně kolegové Petr Líčeník a Jirka Brusenbauch (ti tady mimochodem stále pracují). Dlouhou dobu jsem byla ve firmě jediná žena. Teprve před 8 lety jsme přijali, jako mou zástupkyni po dobu mateřské dovolené, kolegyni Verču a Kristýnu. Veronika měla v plánu zůstat rok a odejít do školství. Vystudovala ruštinu a chtěla se jí i věnovat. Nakonec zde ale zůstala dodnes.

Z mateřské jsem se vracela přesně za dva roky a dva měsíce na poloviční úvazek, ale už na novou pozici HR manažerky. Firma se rozrůstala a bylo potřeba pečovat o stávající i nové zaměstnance. K této pozici mám na starost ještě finance a backoffice, kde dohlížím na běžný chod kanceláře.

👌 V HR roli jsem spokojená

Na své pozici HR manažerky jsem spokojená. Neustále se vzdělávám. Jezdím na kurzy psychodiagnostiky, tento obor mě hodně baví, účastním se workshopů pro HR, snídaní, neustále mě to posouvá, takže je to zábava. Baví mě hlavně ti lidi tady. Máme tady velmi silnou rodinnou atmosféru. I když máme možnost Home office v podstatě neomezeně, přesto většina z nás chodí raději do kanceláře. Je nám tady spolu dobře.

Podle uchazečů se nám tato neformální a příjemná atmosféra daří přenášet i na ně, při pohovorech. Setkávám se s tím při zpětné vazbě na naši firmu v procesu náboru. To mě moc těší. Lidsky je to tu opravdu neobyčejné. Funguje tady solidarita, vedení je všem neuvěřitelně nápomocné.  Zastáváme názor, že důležitá je rodinná a domácí pohoda. Pokud to všem funguje doma, bude se to odrážet i v práci. Proto máme všichni možnost řešit jakékoliv trable a rodinné záležitosti kdykoliv potřebujeme.

👨💻 Celý proces onboardingu zaměstnanců jsme hodně posunuli

Při výběru zaměstnanců nám pomáhá také psychodiagnostika. Je to užitečný nástroj, který nám kromě referencí a osobních pocitů pomáhá při výběru těch správných lidí. Psychodiagnostika nám odhalí, co kandidáta nejvíc motivuje, jaké jsou jeho projevy chování a kompetence pro danou pozici.  Málokdy se stane, že by k nám zaměstnanec nezapadl. Hodně jsme posunuli celý onboarding zaměstnanců, adaptaci a péči ně. Takže celý náš nábor a adaptace je aktuálně na vynikající úrovni. Těší mě, když slyším pozitivní zpětnou vazbu na naše výběrka dokonce i od kandidátů, které jsme nepřijali.

💃🏻 Samostatnou kapitolou jsou firemní teambuildingy

Mám na starosti také naše teambuildingy. Super byla voda, kterou jsme jeli ve Znojmě. Úžasná byla jeskyně Býčí skála, ta byla velmi dobrodružná, místy jsme se v jeskyních plazili a celkově to bylo i fyzicky náročné. Osvědčily se i cyklovýlety na Skaličku, kde má jeden z majitelů firmy víkendový dům. Baví nás také tradiční firemní bečky. Většinou si jídlo připravujeme sami a společně vaříme. Například tu máme indického kolegu, který připravuje skvělé speciality. Další kolega, který moc rád a dobře vaří, připravuje luxusní pizzu ve vlastní peci a další, často balkánské, lahůdky. Připravuje to i několik dnů předem, z originálních surovin. Dokonce jednou těsně před Vánoci vařil jehněčí hlavy v obřím hrnci. Držel tradici a vařil pro lidi, kteří zůstávali v práci před Vánoci, a nebrali si dovolenou.

🍹 Nějaká kuriozita?

Tou byl jednoznačně uchazeč, který při prvním kole výběrového řízení, probíhajícího za Covidu, online, upíjel intenzivně džus a během pohovoru se nám měnil před očima. Jeho stav se v průběhu pohovoru zhoršoval a v závěru už dost těžce artikulovat. Docela slušně se opil.

❤️ Baví mě toho hodně

V soukromém životě mě nejvíc baví manžel a syn. Powerjóga a kytky. Hrozně bych si přála mít dvě zaměstnání. Dělat HR 3 dny v týdnu a zbytek pracovního týdne pracovat s kytkami a půdou. A hodně ráda čtu. Čtu každý večer, přečtu mraky knih, včetně beletrie. Mám ráda Murakamiho, co od něho byla úplná pecka byla Komturova smrt nebo Norské dřevo.

Hrozně mě baví galerie a cestování a taky elektronická hudba. Často si destinace vybíráme podle toho, kde jsou kvalitní galerie a kluby. Několikrát za rok skončíme v Berlíně. Tam to máme všechno na jednom místě 😊

Jitka Šafářová, HR manager

 

Další články

Digitálními technologiemi žijeme. A proto o nich i píšeme.

Nejnovější články
Další články
1/10

Nebo se nám ozvěte napřímo

Martina Plisková

Martina Plisková

office koordinátorka

Kontaktujte nás

Vyplňte náš formulář, ozveme se vám do několika dnů s návrhem nezávazné konzultace.

Kontakt - Martina Pliskova